Hector Berlioz (Hector Berlioz): Biografi komposer

Komposer sarwa Hector Berlioz kasil nggawe sawetara opera unik, simfoni, choral lan overtures. Wigati dimangerteni manawa ing tanah air, karya Hector terus dikritik, nalika ing negara-negara Eropa, dheweke minangka salah sawijining komposer lan musisi sing paling digoleki.

iklan
Hector Berlioz (Hector Berlioz): Biografi komposer
Hector Berlioz (Hector Berlioz): Biografi komposer

Bocah lan nom-noman

Dheweke lair ing Prancis. Tanggal lair maestro yaiku 11 Desember 1803. Hector isih cilik digandhengake karo komune La Cote-Saint-André. Ibuné Katolik. Wong wadon iku banget taqwa lan nyoba kanggo nuwuhake rasa tresna marang agama marang anak-anake.

Kepala kulawarga pancen ora setuju karo bojone babagan agama. Dheweke kerja dadi dokter, mula dheweke mung ngerteni ilmu pengetahuan. Kepala kulawarga nggawa bocah-bocah kanthi keruwetan. Sing nggumunake, dheweke dadi sing pertama praktek akupunktur, lan uga ngembangake tulisan medis sing diarani.

Dheweke dadi wong sing diajeni. Bapak kerep ora ana ing omah amarga melu simposium ilmiah. Kajaba iku, dheweke dadi tamu sambutan ing wayah sore sing dianakake ing omah elit.

https://www.youtube.com/watch?v=8YVXpSwg1iM

Umume, garwane tanggung jawab kanggo nggedhekake anak. Hector kelingan karo ibune. Dheweke ora mung menehi katresnan lan care, nanging uga nanem kapentingan ing sastra lan musik.

Rama tanggung jawab kanggo pangembangan Hector. Dheweke mbutuhake putrane maca buku saben dina. Utamane, Berlioz seneng sinau geografi. Dheweke bocah sing ngimpi. Nalika maca buku, dheweke fantasi babagan lelungan menyang negara liya. Dheweke kepengin ngerti kabeh jagad lan nindakake perkara sing migunani kanggo dheweke.

Sadurungé lair, bapak mutusaké supaya kabeh ahli waris sinau obat. Hector uga disiapake kanggo iki. Bener, iki ora nyegah dheweke sinau notasi musik, uga sinau kanthi mandiri carane muter sawetara alat musik.

Adhi-adhine padha ngrungokake dolanane kangmase. Pangenalan bakat inspirasi Berlioz kanggo nulis drama cekak. Nalika iku, dheweke ora mikir babagan apa sing bakal ditindakake ing musik ing tingkat profesional. Luwih, iku hiburan kanggo dheweke.

Hector Berlioz (Hector Berlioz): Biografi komposer
Hector Berlioz (Hector Berlioz): Biografi komposer

Swara taun, dheweke ora duwe wektu kanggo musik. Kepala kulawarga ngisi putrane sabisane. Berlioz nyawisake meh kabeh wektu kanggo sinau anatomi lan Latin. Sawise kelas, dheweke lungguh kanggo karya filosofis.

mlebu universitas

Ing taun 1821, sawise ngliwati kabeh bunderan neraka, dheweke lulus ujian lan mlebu institusi pendidikan sing luwih dhuwur. Kepala kulawarga meksa putrane sinau ing Paris. Dheweke nuding menyang universitas sing kudu dilebokake. Saka upaya pisanan, Berlioz didaftarkan ing fakultas medis.

Hector entuk informasi kanthi cepet. Dheweke seneng sinau lan dadi salah sawijining siswa sing paling sukses ing kelase. Guru weruh potensial gedhe ing wong. Nanging, ora suwe kahanan kasebut owah. Sawise dheweke kudu mbukak mayit kanthi mandiri. Kahanan iki minangka titik balik ing biografi Berlioz.

Wiwit wektu iku, obat-obatan nyingkirake dheweke. Pranyata dheweke wong sing sensitif. Kanggo ngurmati bapake, dheweke ora mandheg sekolah. Kepala kulawarga, sing pengin ndhukung putrane, ngirim dhuwit. Dheweke mbuwang dhuwit kanggo panganan sing enak lan sandhangan sing apik. Bener, ora suwe.

Busana sing subur katon ing lemari klambi Berlioz sing enom. Pungkasane, dheweke bisa ngunjungi gedung opera. Hector gabung karo lingkungan budaya, kenalan karo karya komposer gedhe.

Kesengsem karo karya sing dirungokake, dheweke mlebu ing perpustakaan konservatori lokal kanggo nggawe salinan fragmen sing disenengi. Iki ndadekake bisa sinau prinsip nyipta komposisi. Dheweke bisa sinau kanggo mbedakake karakteristik nasional komposer.

Dheweke terus sinau kedokteran, lan sawise kelas dheweke cepet-cepet mulih. Sajrone wektu iki, dheweke nyoba nyipta komposisi profesional pisanan. Nyoba kanggo mbuktekaken piyambak minangka komposer dadi malah. Sawise iku, dheweke njaluk bantuan marang Jean-Francois Lesueur. Sing terakhir dadi misuwur minangka komposer opera paling apik. Berlioz kepéngin sinau dhasar nyipta karya musik saka dhèwèké.

Hector Berlioz (Hector Berlioz): Biografi komposer
Hector Berlioz (Hector Berlioz): Biografi komposer

Karya pisanan Hector Berlioz

Guru ngatur kanggo ngirim informasi Hector bab intricacies saka komposisi, lan rauh wrote komposisi pisanan. Sayange, dheweke durung dilestarekake nganti jaman saiki. Ing wektu iki, dheweke malah nulis artikel sing nyoba kanggo nglindhungi musik nasional saka Italia. Berlioz negesake manawa komposer Prancis ora luwih ala tinimbang maestro Italia, lan bisa uga bersaing karo dheweke.

Nalika iku, dheweke wis mutusake kanggo nyambungake uripe karo musik. Senadyan iki, rama meksa njaluk pendidikan sing luwih dhuwur lan kegiatan medical luwih.

Kasunyatan bilih Hector Berlioz ora manut marang kepala kulawarga nyebabake nyuda gaji. Nanging, sang maestro ora wedi mlarat. Dheweke siap mangan remah roti, mung kanggo nggawe musik.

https://www.youtube.com/watch?v=sMAY0fu6q8w

Rincian urip pribadi Maestro Hector Berlioz

Sifat Berlioz kanthi aman bisa diarani sensual lan semangat. Maestro kasebut nduweni jumlah novel sing apik banget. Ing wiwitan taun 1830-an, dheweke seneng karo bocah wadon sing jenenge Marie Mock. Dheweke, kaya komposer, minangka wong sing kreatif. Marie trampil main piano.

Mok mangsuli Hector. Dheweke nggawe rencana gedhe kanggo urip kulawarga, lan malah bisa nggawe Marie proposal nikah. Nanging, cah wadon ora mbenerake pangarep-arep. Dheweke nikah karo wong sing luwih sukses.

Hector ora sedhih suwe. Rauh dheweke katon ing sesambetan karo aktris téater Harriet Smithson. Dheweke miwiti pacaran kanthi nulis layang katresnan marang wanita jantung, ing kana dheweke ngakoni simpati kanggo dheweke lan bakate. Ing taun 1833, pasangan kasebut nikah.

Ing perkawinan iki, ahli waris lair. Nanging ora kabeh dadi rosy. Berlioz, sing krasa adhem saka bojone, nemokake panglipur ing tangane jin. Hector seneng banget karo Marie Recio. Dheweke ngancani dheweke menyang konser, lan mesthi luwih cedhak tinimbang sing katon kanggo para penonton.

Sawisé garwané resmi séda, dhèwèké nduwé bojoné. Ing marriage seneng, padha urip kanggo bab 10 taun. Wong wadon tilar donya sadurunge bojone.

Kasunyatan menarik babagan komposer

  1. Hector tresna marang uripe, mula dheweke ngirim acara sing paling cerah menyang memoar pribadine. Iki minangka salah siji saka sawetara maestro sing ninggalake biografi sing rinci.
  2. Dheweke begja ketemu Niccolo Paganini. Sing terakhir njaluk dheweke nulis konser kanggo viola lan orkestra. Dheweke nindakake pesenan kasebut, lan ora suwe Niccolò tampil kanthi simfoni "Harold ing Italia".
  3. Kanggo nggoleki penghasilan tambahan, dheweke kerja ing salah sawijining perpustakaan Paris.
  4. Dheweke ngimpi sawetara karya, dheweke tangi esuk lan ditransfer menyang kertas.
  5. Dheweke ngenalake sawetara inovasi ing cara nindakake. Sing nggumunake, sawetara isih digunakake nganti saiki.

Taun-taun pungkasan Hector Berlioz

Ing taun 1867, dheweke ngerti manawa ana wabah demam kuning ing Havana. Banjur pewaris siji-sijine komposer mati saka dheweke. Dheweke sedhih amarga kelangan putrane siji-sijine. Pengalaman mengaruhi kesejahteraan umume.

iklan

Kanggo piye wae ngganggu awake dhewe, dheweke kerja keras, ngunjungi bioskop, lelungan akeh lan lelungan. Muatan ora liwat. Komposer kasebut kena stroke, sing nyebabake pati. Layonipun dipunsarekaken ing awal Maret 1869.

Posting Sabanjure
Nikolai Lysenko: Biography pengarang
Selasa 6 April 2021
Mykola Lysenko nggawe kontribusi sing ora bisa ditolak kanggo pangembangan budaya Ukrainia. Lysenko marang kabeh donya bab kaendahan saka komposisi rakyat, kang dicethakaké ana potensial saka music penulis, lan uga ngadeg ing asal saka pangembangan seni teater negara asalé. Komposer kasebut minangka salah sawijining sing pertama napsirake Kobzar Shevchenko lan saenipun ngatur lagu-lagu rakyat Ukrainia. Bocah-bocah Maestro Tanggal […]
Nikolai Lysenko: Biography pengarang
Sampeyan bisa uga kasengsem